Wat is een dry age kast?

Om vlees onder de optimale condities te kunnen laten rijpen, is een dry age kast onontbeerlijk. Met een reguliere koelkast bent u weliswaar in staat om vlees op een constante temperatuur te bewaren, maar u heeft dan niet de mogelijkheid om ook de luchtvochtigheid en de luchtcirculatie te beïnvloeden. Juist deze factoren zijn essentieel voor dry-aging en kunnen dankzij een speciale dry-age kast exact worden ingesteld. Hierdoor bent u als ondernemer in staat om uw klanten een stuk gerijpt vlees te bieden met een smaak zoals ze die nog niet eerder hebben ervaren. Heerlijk mals en subliem van smaak. Dat is waar het immers bij een goed stuk vlees om gaat? De dry age kast maakt het mogelijk.

 

Het rijpingsproces in vleeskasten

In een periode van 7 tot 120 dagen wordt het vlees gerijpt in een gecontroleerd klimaat waarin de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur optimaal zijn voor het besterven van vlees. De luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en de temperatuur (tussen de 0 en de 2 graden) worden gecontroleerd met de gebruiksvriendelijke controlesysteem.

Het vlees verliest tot 30% van zijn vocht en krijgt daardoor een harde korst. Door het gebruik van melkzuren ontstaat er een schimmellaag rondom het vlees. Dit zorgt voor een natuurlijke afvoer van het vocht waardoor het vlees van binnen mals blijft. Doordat het vocht in het vlees verdampt wordt spierweefsel afgebroken door z’n natuurlijke enzymen. Hierdoor is er sprake van langzame besterving.
Door deze gecontroleerde techniek heeft u zelf invloed op het resultaat en is de kwaliteit erg betrouwbaar. Afhankelijk van uw wensen duurt het drogen van het vlees drie tot twaalf weken.

 

Diverse modellen                                                            

Afhankelijk van de  gewenste toepassing, de hoeveelheid te bewaren vlees en de beschikbare ruimte, kan worden gekozen uit diverse modellen dry age kasten. Welk model je ook kiest, de geavanceerde technologie met betrekking tot klimaatbeheersing en luchtcirculatie vormt natuurlijk altijd de basis. Er zijn enkel deur en dubbele deur kasten, met of zonder panoramazicht (aan twee zijden een raam) en afhankelijk van het gekozen model wordt de kast geleverd compleet met roestvrijstalen roosters, geleiderails en vleeshaken. De nieuwe generatie dry age kasten is bovendien niet alleen functioneel, maar ook nog eens heel erg mooi. Door de kast zichtbaar op te stellen, ben je als ondernemer in staat om de klanten of gasten letterlijk een inkijkje te geven in het rijpingsproces.

Waarom een dry-age kast?

Het eten van een stuk vlees dat op basis van het dry-age proces gerijpt is, is voor velen een heuse smaakbeleving. Als ondernemer trek je die lijn door wanneer je een dry age kast in huis hebt. Je onderscheidt je door een uniek product te bieden en je creëert een beleving in meerdere opzichten, want de consument ervaart hierdoor echt wat er bij komt kijken om dit eindresultaat te bereiken. Het leidt in het algemeen niet alleen tot een hogere omzet, maar vooral ook een hogere waardering en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als ondernemer zeg je in feite “Dit zijn wij en dit is onze transparante manier van werken.” Een mooier visitekaartje is toch eigenlijk niet denkbaar? Het onderschrijft de kernwaarden van je bedrijf nog eens extra!

 

Borrelli staat voor kwaliteit

Met meer dan zestig jaar ervaring in koeltechniek mag het Italiaanse bedrijf waar de kasten geproduceerd worden gerust een autoriteit worden genoemd op het gebied van dry -age kasten. Het bedrijf ontwikkelde speciaal voor het rijpingsproces van vlees een constructie die zorgt voor de meest ideale luchtstromen in de kast. Zo creëert de dry-age kast de perfecte omstandigheden om een subliem eindresultaat te bereiken. Bovendien zijn de kasten van Borrelli zeer solide en uiterst betrouwbaar. Voeg daar het hoogstaande Italiaanse topdesign aan toe en de keus is snel gemaakt. Met een dry-age kast van Borrelli heb je als ondernemer niet alleen het beste in huis, maar kun je ook rekenen op de meest optimale begeleiding tijdens het aankooptraject en natuurlijk de nazorg die je daarbij mag verwachten.

Heeft u ook interesse in een dry-age kast en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en we leggen u graag de mogelijkheden uit.