Het geheim van Italie

Iedereen die wel eens in Italië is geweest, zal het ongetwijfeld herkennen. De hoogstaande Italiaanse eetcultuur, met de verfijnde delicatessen. De diverse salami soorten, maar natuurlijk ook diverse andere bekende verduurzaamde vleeswaren, maken daar natuurlijk prominent onderdeel van uit. Een eeuwenoud bereidingsproces, waarbij met name het gelijkmatig drogen van de salami's, prosciutto, coppa en pancetta een  belangrijk onderdeel vormt.  De perfecte controle over dit proces ligt ten grondslag aan het succes van deze verrukkelijke lekkernijen. Vroeger speelde het unieke Mediterrane klimaat hierbij een cruciale rol. Van oudsher werden in de slachtmaanden de gezouten en gekruide vleeswaren  in de Italiaanse kelders te drogen gehangen en dat leverde  precies het juiste resultaat op. Tegenwoordig willen we het hele jaar produceren en hebben we speciale klimaatkamers die de omstandigheden perfect kunnen nabootsen. Zo kun een Italiaans klimaat nabootsen en heb je altijd een perfecte controle over het hele proces.

 

Geavanceerde technologie

Met een salamikast van Borrelli, ook wel klimaatkast genoemd, combineer je een eeuwenoude traditie met moderne, geavanceerde  technologie. Het beste van twee werelden resulteert in een hoogstaand eindproduct waarvan de consument beslist zal smullen. Niet alleen salami, maar ook andere Italiaanse ambachtsproducten, zoals prosciutto, coppa en pancetta, kunnen perfect met behulp van een rijpingskast worden gemaakt en zullen daardoor ook echt die authentieke smaak van Italie krijgen. De computergestuurde luchtcirculatie en klimaatbeheersing maken het mogelijk om volgens een standaard fabrieksprogramma te werken, maar bieden tevens de ruimte voor een geheel eigen receptuur, waarbij de klimaatkast met behulp van een eenvoudig bedienbaar toch-screen kleurenscherm  geheel naar wens kan worden aangepast.

 

De topkwaliteit van Borrelli

Waar anders dan in Italië,  in de regio Emilia Romagna  waar Parmaham, Aceto balsamico en Ferrari, op nog geen 40 km van elkaar geproduceerd worden. Waar techniek, design en  en exclusieve delicatesse elkaars buren zijn, daar hebben ze zowel qua design als prestaties de beste klimaatkasten ontwikkeld. Het familibedrijf is al meer dan zestig jaar in gespecialiseerd  in koeltechniek en heeft de klimaatkasten in samenwerking met technici en vleeswarenproducenten telkens verder geperfectionaliseerd. Deze  geavanceerde hedendaagse technologie maakt het mogelijk om de klimaatkasten te gebruiken voor alle drie fasen van het rijpingsproces, te weten het zweten, drogen en rijpen. Voor elke fase zijn andere instellingen nodig en de klimaatkasten van Borrelli kunnen hierop volledig worden afgestemd. Je hebt er verder geen omkijken meer naar! Met de klimaatkasten van Borrelli creëer je in feite je eigen Mediterrane kelder binnen je eigen bedrijf. Een kelder waarin een smaaksensatie tot leven komt en waarmee je in staat bent om daadwerkelijk een uniek product aan te bieden.

Heeft u ook interesse in een salamikast en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en we leggen u graag de mogelijkheden uit.

Het Adv-controlesysteem bestaat uit:

  • 7 '' capacitief kleurenaanraakscherm
  • Hoge resolutie afbeelding met intuïtieve pictogrammen
  • Actieve controle van temperatuur, vochtigheid en ventilatie
  • Tot 150 aanpasbare- en 10 vooraf ingestelde programma's
  • Beheer van maximaal 20 fasen voor elk programma
  • Constante weergave van de werkstatus van het systeem
  • Randapparatuur: USB 2.0, Micro SD en RS485
  • GEGEVENSLOGGER en EXPORTGRAFIEKEN en DATAOPNAME